Vánoční pozdrav 2022

prosinec 2022
Stöger & Partner Newsletter

Vážení klienti!


Jako obvykle bych vás před koncem roku rád krátce seznámil s rokem uplynulým a spolu s naší brožurou i s tím, co nás čeká.


V letošním roce měla naše kancelář opět více než dost práce s žádostmi o podporu zaměstnávání na zkrácený pracovní úvazek, o náhradu fixních nákladů, náhradu za ztrátu obratu, náhradu podle zákona o epidemii atd. a nejnověji s žádostmi o dotace na náklady na energie. Jedná se o činnost, která vlastně přímo nesouvisí s daňovým poradenstvím, ale s níž jsme mohli pomoci mnoha našim klientům. Tato práce probíhala nad rámec našich běžných činností, což občas vedlo ke zpoždění při sestavování účetní závěrky, proto vás prosíme o pochopení.


V novém roce nás čeká řada změn. Zrušení studené progrese, znovuzavedení investičního příspěvku, zvýšení základního příspěvku a snížení daně z příjmů právnických osob jsou jen některé příklady. Více informací najdete v přiložené brožuře nebo při osobním jednání s našimi pracovníky.


V naší kanceláři došlo také k některým osobním změnám. Dvěma našim kolegyním se narodily děti a blahopřejeme tak Julii Bauer k narození syna a Katrin Wurm k narození dcery.


Od června máme v účetním oddělení ve Vídni nového zaměstnance, pana Fadiho Ibrahima. V Hornu se k našemu týmu připojila paní Mag. Kerstin Kirschenhofer jako odborná stážistka a paní Mag. Brigitte Kratzer jako daňová poradkyně. Paní Mag. Kirschenhofer blahopřejeme dodatečně k dokončení studia. Do mzdového oddělení v Hornu nastoupila v září paní Denise Berner.


V letošním roce jsme samozřejmě měli obzvlášť napilno s přestěhováním naší kanceláře v Hornu.Po téměř 20 letech jsme se přestěhovali do nově postavené budovy. Přestože nám stále chybí některé vybavení, již nyní jsme obdrželi mnoho pozitivních ohlasů od našich zaměstnanců a klientů.


Jako obvykle se i letos vzdáme vánočních dárků a částku určenou na tento účel věnujeme neziskovým a charitativním organizacím.


Jménem celého našeho týmu bychom vám, našim klientům, rádi poděkovali za spolupráci. Přejeme vám klidné Vánoce a mnoho osobní spokojenosti a úspěchů v roce 2023.


S pozdravem


Váš Georg Stöger
a celý tým Stöger & Partner

Soubory ke stažení